Programma loslaatdag 2015 Amsterdam

De informatie over 2015 vind je hieronder:

Neem me mee naar 2016!

Op zaterdag 14 maart 2015 vindt alweer de derde keer de landelijke loslaatdag plaats. De Organizing Academie is ook dit jaar weer dé plek om in Amsterdam mee te doen. De landelijke loslaatdag is een initiatief van professional organizer en schrijfster Yvonne de Bruin. Na twee succesvolle edities gaan we dit jaar nog dieper met het thema ‘kiezen voor eenvoud’ en gaan we óók in Amsterdam voor eenvoud. Verderop op deze pagina lees je meer over ons superdeluxe workshopprogramma en het Loslaatmagazine, een speciaal tijdschrift bij de loslaatdag!

Ja, ik kom naar de loslaatdag

Loslaatdag in Amsterdam

Op zaterdag op 14 maart 2015 hebben we weer een prachtig programma voor de Loslaatdag gemaakt. Zo is er de workshop Hoe vereenvoudig ik mijn leven? Kun je je hoofd leeg maken met de workshop Schrijf je los. Loslaten uit je lijf doe je met een voetmassage of een klankschaalmassage. Vorig jaar waren de deelnemers dolenthousiast om aan de slag te gaan en werd er veel met elkaar gedeeld.

Voor wie is de loslaatdag?

 •  Vind je het moeilijk om spullen weg te doen?
  Ben je op zoek naar een goede bestemming voor wat je weg doet?
  Wil je milieubewuster omgaan met je spullen en je aankopen?
  Wil je eenvoudiger leven, maar weet je niet hoe?
  Voelt je leven en je huis te vol aan?
  Heb je geen ruimte voor nieuwe dingen en ideeën?
 • Voel je soms overweldigd door al de keuzes die je moet maken?
  Wordt het je wel eens teveel, al dat geregel?
  Heb je het gevoel dat je leven veel te ingewikkeld is?
 • Is je agenda overvol?

Kom dan op 14 maart 2015 naar de loslaatdag in Amsterdam! Wil je zeker zijn van een plek? Schrijf je dan nu in. Er is plaats voor maximaal 40 mensen. Wacht niet te lang, want vol = vol.

Ja, ik kom naar de loslaatdag

Praktisch

De dag begint om 12:15 uur en duurt tot 16:00. Onderdelen van het programma vinden tegelijkertijd plaats en worden herhaald. Naast informatie over hoe je je leven kunt vereenvoudigen kun je kiezen tussen het ontspannen van je hoofd of je lijf. Zo volg je je eigen route in een totaalprogramma met kleinere groepen en is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Behalve nuttig is dit ook gewoon een fijne dag: een cadeautje voor jezelf, waar je met frisse moed en nieuwe ideeen uitstapt en door het delen met andere mensen zul je nieuwe inspiratie opdoen.

Wat: Loslaatdag Amsterdam ‘kiezen voor eenvoud’
Wanneer: 14 maart 2015
Tijd: van 12:15 tot 16.00 uur
Waar: Organizing Academie, Amsterdam oud west
Hoeveel: € 15,- (inclusief koffie/thee)

Over de workshops

Workshop ‘Hoe vereenvoudig ik mijn leven?’ (60 min)Cursus loslaten
door Angelique Bouwman, professional organizer en GTD-coach (Organiserum.nl en de Organizing-Academie)

Eenvoudig leven levert veel op: ruimte, rust en tijd voor ervaringen in plaats van spullen en al die dingen die je (van jezelf) moet. Maar deze tijd van informatie-overload en druk-druk-druk vraagt ook een actieve houding om te kiezen voor eenvoud. ‘En dat begint met je bewust te zijn van welke spullen en activiteiten wel of niet bij je horen’. Eenvoudig leven betekent overigens niet dat je alle luxe en comfort van de moderne tijd buiten de deur houdt! Deze workshop biedt een overzicht van stappen naar meer eenvoud. Dit levert uiteindelijk meer geluk, rijkdom en genieten op.

Workshop ‘Schrijf je los’ (60 min)loslaten
door Barbara Bouwman, Schrijver en Arbeidspsycholoog (Schrijfroute.nl en initiatiefnemer van het Zaans Schrijfcafé)

Barbara: Ik train, coach en begeleid sinds 1996 mensen vanuit mijn professie als arbeids- en organisatiepsycholoog. In mijn werk als cursus- en workshopbegeleider voor Schrijfroute neem ik mijn belangstelling voor de psyche van mensen en mijn ervaring als trainer mee. Het schrijven tijdens deze activiteiten is echter geenszins te vergelijken met coaching of therapie en is ook geen vervanging daarvoor. Het doel van de workshops en trainingen is om je vrij te schrijven en toegang tot jouw inspiratiebronnen te krijgen.

Kies je er naast het vereenvoudigen van je leven voor om los te laten uit je hoofd, ga dan voordeze workshop en schrijf je je helemaal los. Na afloop ga je helemaal geïnspireerd weer naar huis.

Wil je liever loslaten uit je lijf?
Vanwege de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de loslaatdag van vorig jaar herhalen we deze sessies en kun je kiezen.

 • Voetmassage ( 20 min, door Ellen Beerepoot) – Tijdens deze voetmassage krijg je een heerlijk ontspannend muziekje en kun je lekker ontspannen.
 • Klankschaalmassage (groepssessie, 80 minuten) door Jeffrey en Patrice Pinguet van BabaorumNRG  – In kleine groepjes van maximaal 4 personen krijg je om de beurt een klankschaalmassage. Het effect wordt door de groep versterkt. Je houdt je kleren aan en kunt liggend of zittend gedurende 90 minuten heerlijk ontspannen. Op BabaorumNRG vind je meer informatie over klankmassages en kun je je aanmelden voor hun mailinglijst. Patrice houdt je dan op de hoogte van zijn plannen voor een reizende praktijk, een soort pop-up klank-massage-store en open dagen op verschillende lokaties.

Loslaatmagazine en aanmelden

loslaten-magazineSpeciaal ter gelegenheid van deze Loslaatdag heeft Yvonne de Bruin, auteur van ‘Opgeruimd leven in je huis’ en bedenker van de loslaatdag, een 40-pagina’s tellend blad gemaakt. Bestel dit blad bij je aanmelding met extra korting voor € 8,50 of koop het gewoon los voor € 9,95.

Ja, ik kom naar de loslaatdag!