Spullen losgelaten tijdens de Loslaatdag 2015

Hoe was de Loslaatdag van 2015 in Amsterdam?

Wow, wat een enthousiasme afgelopen zaterdag! Wij hadden een superleuke en inspirerende dag. We hebben gelachen, gehuild, ons leeg geschreven en losgelaten! Hier een verslag van deze dag.

Op de foto  zie je de spullen die zijn losgelaten tijdens de Loslaatdag. Die heb ik in een weggeefdoos gedaan en bij de Organizing Academie op de gang gezet, en die is een paar dagen later al bijna weer leeg! Bijna iedereen ging geïnspireerd naar huis om nog veel meer los te laten.

3bb6b8b1-2045-47bf-ac16-e9eed98f6d4047392e7b-55bc-4fed-8313-5e24096035646a83cd97-f1fb-419d-9795-d16a497c0a79

We hebben hier foto’s van items en andere zaken die zijn losgelaten, met dank aan onze fotograaf Helma. Dat is een techniek die je kan helpen loslaten. Door het maken van een foto van een voorwerp wat je moeilijk weg kunt doen kun je iets soms toch loslaten. Want je hebt immers de foto nog die je herinneringen levend houdt.

Een foto neemt vaak minder plaats in dan het voorwerp zelf. Op de radio kun je me daar ook over horen vertellen. Foto’s van de ruimte kun je ook maken vóór en nadat je gaat opruimen. Dat werkt als een beloning waardoor je goed kunt zien wat er is gedaan. Want je weet vaak ná het opruimen al niet meer hoe het ervóór was.

Wat heeft loslaten te maken met voetreflexmassage?

Dat was ook een vraag van de journaliste van Radio Noord-Holland. Want zelfs de pers ontbrak niet op de massagestoel.

Reporter krijgt voetmassage

reporter krijgt voetmassage

De spanningen door overbelasting en negatieve emoties zetten zich vast in onze spieren, meridianen en uiteindelijk in onze organen. Zelfs overtuigingen of herinneringen kunnen zich in ons lichaam opslaan.

Deze ‘materie’ vormt een blokkade in ons energiesysteem, die we ervaren als pijn, disbalans of disfunctioneren van een lichaams(deel): kortom, je voelt je niet goed.

Volgens de Chinese gezondheidsleer is ons lichaam weerspiegeld op de voeten. Door druk en massages op speciale voetreflexzones of meridiaanpunten kunnen blokkades loskomen en de energie weer beter doorstromen: je kunt je zo weer beter gaan voelen.

c79c8f12-8d4b-4999-b5e1-30c773edb2af

de workshop ‘schrijf je los’

Schrijf je los volgens de methode van het schrijfcafé van Barbara: “Je kunt je hoofd leeg maken door te schrijven. Ga bijvoorbeeld 1o minuten schrijven: niet nadenken, gewoon schrijven en doorschrijven. Als je niet meer weet wat je moet schrijven schrijf je: ik weet het niet meer, ik weet het niet meer. Net zolang tot de tijd om is. Daarna voel je je een stuk rustiger.” Ondergetekende kan bevestigen dat deze techniek werkt.

Dank aan alle deelnemers voor hun bijdrage aan deze leuke dag, de openhartigheid naar elkaar, naar ons en op de radio! Want RTV-NH was te gast en het programma NH leeft maakte de uitzending vanaf onze locatie. Deze kun je hier terugluisteren.

Wil je een bepaald stukje radio terughoren? Kijk hier waar je moet beginnen:
2:18 Aankondiging programma (11 sec)
5:48 Introductie Loslaatdag (31 sec)
9:05 Angelique Bouwman over de Loslaatdag en op de foto met je item (5 min)
17:28 Barbara Bouwman over schrijf je los (8 min)
25:30 Suzanne, was vaker op de Loslaatdag en is Chronisch gedesorganiseerd (7,5 min)
36:25 Ellen Beerepoot neemt de presentatrice onder handen en legt uit wat voetmassages te maken hebben met loslaten (7,5 min)
47:30 Jeanine Winnaar 30 dagen opruim challenge (5 min)
55:27 De loslaatdag gaat los en laatste tip (1,5 min)