effectief communiceren

Effectief communiceren [cursus] najaar 2017

In de cursus effectief communiceren leer je hoe je meer gehoord kunt worden, achter de woorden kunt luisteren en overeenstemming bereiken.

Deze cursus van vijf dinsdagavonden, omvat onder andere:

  • Onderhandelen zonder compromis.
  • Achter de woorden ontmoet ik jou.
  • Anders luisteren zonder opgeven.
  • Steeds eenvoudiger gehoord worden.

Je maakt kennis met verschillende modellen en methoden. Je gaat praktisch aan de slag met oefeningen en andere werkvormen en je kunt het meteen toepassen.

De cursus effectief communiceren is onder andere gebaseerd op NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), NVC (Non Violent Communication) en oosterse inzichten.
Met inzichten uit NLP leer je een brede variatie aan manieren om effectief te communiceren en mooie oplossingen te creëren. Zo bereik je wat je belangrijk vindt.
Oosterse inzichten leren de eenvoud van wat je wilt en hoe je dat zegt. NVC leert in het dagelijks leven diepgaand empathisch contact maken met wat er leeft bij jezelf en  jouw omgeving.

Mark Salomonson - docent

Mark Salomonson – docent

Trainer: Mark Salomonson
Tijd: 19:00 – 22:15
Frequentie: 5 bijeenkomsten, tweewekelijks op dinsdagavond
Data: 3, 17, 31 oktober, 14, 28 november 2017
Plaats: Organizing Academie, Jacob van Lennepkade 334-Y, 1053 NJ Amsterdam
Prijs: € 225,- inclusief BTW
# Deelnemers: 6 – 15
Als de prijs boven jouw budget is, laat het even weten.

 

 

Over de trainer

Mark is gecertificeerd Master Practitioner NLP (IEP Nijmegen) en erkend door de American board of NLP. Hij is en heeft getraind in intensieve communicatietrainingen zowel geïnspireerd op Oosterse principes als op het praktische NVC van Marshall Rosenberg.

Informatie en aanmelden:
Als je meer wilt weten of je wilt aanmelden kun je even contact opnemen met mark@salocom.nl, (020)6751868. Je kunt je ook hier eenvoudig hier aanmelden:

Dit zeggen deelnemers uit vorige cursussen

“Waar ik het meest profijt van heb gehad is dat je luistert en probeert om geheel bij de ander te zijn. Het maakt dat je je eigen gedachten min of meer een beetje stop zet, waardoor je zonder eigen belang naar de ander luistert. Wat ik heb gemerkt is eigenlijk, dat het jezelf ontzettend verrijkt. Het lukt me tot nu toe niet bij mensen die heel dichtbij staan.
Het is een blij gevoel om verbinding te hebben met een ander. Verbazingwekkend dat op deze manier luisteren zo een resultaat heeft.”

“De cursus van Mark Salomonson heeft mij verbluffend genoeg in staat gesteld bij diverse mensen om mij heen meer resultaat en kwaliteit uit het contact te halen. Dat ik empathie heb leren tonen in contact met mensen is voor mij daarbij cruciaal. De training leert je hoe op een feitelijke situatie door verschillende mensen (totaal) verschillend kan worden gereageerd. Logica komt in een heel ander licht te staan. Je leert het belang van en manieren om je communicatie aan te wenden voor onderzoek naar de belangen over en weer. En dat dat heel vaak een win-win oplevert.”

“Heel interessant en inspirerend om snel tot diepzinnige en interessante gesprekken te komen in plaats van te blijven hakketakken.”

“Mark heeft in deze cursus diverse methodieken en visies verwerkt tot een eigen aanpak. Ik ben onder de indruk van zijn gedrevenheid en zijn kennis. Zijn stijl van trainen is los en ongedwongen. Vaak gebruikt hij voorbeelden uit de lesgroep zelf. Af en toe mag het wat sneller to de point, maar dat is mijn eigen ongeduld. Zijn hand-outs wekken bewondering en zijn extreem verhelderend.  Door empathie te geven aan mijn puberdochter werd de onenigheid direct minder, vooral doordat ik haar manier van denken kon verwoorden. Dat gaf zo veel ontspanning en mogelijkheden, dat zij later ook naar mijn behoefte kon luisteren.”

“De cursus heeft me inzicht gegeven in mijn uitdaging om mezelf uit te drukken en kenbaar te maken wat ik wil. Het heeft me handvatten gegeven om daar zelf mee aan de slag te gaan. Mark beschikt over veel kennis en kunde en hij weet dat in zijn trainingen op een bescheiden maar stevige manier neer te zetten, zonder veel opsmuk, maar gewoon waar het op staat. Hij laat tijdens de training meteen zien hoe het werkt en heeft goede voorbeelden. Ik zou deze training zeker aanbevelen als je interesse hebt in: jezelf beter leren kennen, behoeften van anderen onderzoeken en je communicatievaardigheden in verschillende situaties verbeteren, zowel in de communicatie met jezelf als met anderen.”

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save