De week van het geld: 7 t/m 11 nov

Omgaan met geld kun je niet jong genoeg leren. Veel ouders hebben vragen over kinderen en geld. Door aandacht te besteden aan financiële opvoeding, bereiden ouders hun kinderen voor op financiële zelfstandigheid. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat veel ouders dat niet goed lukt. Ouders kunnen op dit gebied wel een steuntje in de rug gebruiken.

Om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan geld, organiseert Wijzer in geldzaken in samenwerking met SchoolTV en het Nibud, de Week van het geld. Deze vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2011. Tijdens deze week staat het leren omgaan met geld centraal en worden er verschillende activiteiten georganiseerd die in het teken staan van geld.

Naast dat veel basisscholen in deze week aandacht besteden aan dit onderwerp, speelt u als ouder ook een belangrijke rol bij deze bewustwording. Breng daarom een bezoek aan het Geldmuseum, speel met uw kind een online Geldspel, of praat over zakgeld, lenen, sparen en/of reclame. Immers jong geleerd, is oud gedaan! Kijk ook op www.wijzeringeldzaken.nl.

Bron: http://weekvanhetgeld.nl/