http://www.plan-point.nl/webwinkel/catalog/product/gallery/id/999/image/3209/

Organizing Agenda 2015 – RECENSIE

Goed nieuws voor werkende moeders, mensen met AD(H)D, fans van planners en lijstjes en verder iedereen die zijn leven graag onder controle krijgt: de organizing agenda 2015 is uit. Hij is zo overzichtelijk, praktisch en inspirerend dat hij alweer voor het vijfde jaar nummer één staat bij de best verkochte agenda’s van een grote bolle boekverkoper.

Wanneer klanten me vragen welke agenda ze moeten aanschaffen adviseer ik al jaren lang de Organizing Agenda van collega Zamarra Kok en Vivianne Steggerda.

De agenda is fris en duidelijk vormgegeven, blijft door de ringband goed openliggen op de juiste bladzijde en ziet er kleurig en vrolijk uit. Tenzij je echt helemaal van de digitale agenda bent is het belangrijkste voordeel van een papieren agenda dat je meer overzicht hebt.

In de Organizing Agenda van 2015 zie je in één keer je hele week en heb je bovendien genoeg ruimte per dag voor al je afspraken. Dat is niet bij elke agenda zo, en dat weegt op tegen het énige nadeel wat ik van deze agenda kan bedenken: hij is wat groot voor sommige damestassen.

Inhoud

Behalve mooi en praktisch is de agenda stevig. Elke dag heeft een indeling in ochtend, middag en avond. Die is echter moeiteloos en zonder kliederen aan te passen wanneer je een ander ritme hanteert en bijvoorbeeld een echte nachtuil bent. Daarnaast is er wekelijks ruimte voor het plannen van je boodschappen, wie wat wanneer kookt en aantekeningen.

Over het huishouden hoef je ook niet na te denken want dat is groot deels ook al voor je gepland, inclusief een aantal niet-wekelijkse taken. Een schema helpt je met het plannen van de rest van de klussen en de dames sturen je desgewenst ook nog een email met wekelijkse klussen en tips.

Nieuw is de maandelijkse budgetplanning waarmee je ook je financiën onder controle kunt krijgen. Om het allemaal nog gemakkelijker te maken zijn er ook nog talloze checklists. Bijvoorbeeld voor vakanties, kerstdagen en klussen in en om het huis.

Handigheidjes

De Organizing Agenda 2015

Klik op de agenda om hem van binnen te bekijken.

Om nog sneller te kunnen plannen zijn er stickers. Je gebruikt ze voor alle veelvoorkomende dingen die voor iedereen anders zijn: vakanties, verjaardagen, de kapper maar ook de vaste vuilnisdagen kun je instickeren. Kijk in je agenda en je weet of het deze week de groene of de grijze bak is. Bovendien wordt plannen zo naast gemakkelijk ook nog leuk om te doen!

Vette kortings-acties!

Als bonus krijg je ook nog korting op workshops, boeken en handige organizing-producten. De agenda barst bovendien van de handige tips en leuke artikelen om je het leven nog makkelijker te maken. Dit alles maakt dit een heel fijne en praktische agenda om mee te werken. Wat mij betreft een aanrader voor liefhebbers van papieren agenda’s. Wacht niet te lang met aanschaffen, elk jaar weer is de agenda compleet uitverkocht!

De Organizing Agenda 2015

ISBN: 9789078942122

Prijs: €14,95 (excl. verzendkosten)

Uitgeverij: Plan-Point

Verkrijgbaar bij Bruna, boekhandels en online.

Organizing Agenda 2015 – RECENTIE – door Angelique Bouwman, professional Organizer